ACT Nijmegen

therapie-nijmegen-relatietherapie-wilbert

ACT therapie

Zit je niet lekker in je vel en ben je op zoek naar een therapeut in Nijmegen?

We moeten allemaal gelukkig zijn en er perfect uitzien. Dat is toch maakbaar? Althans, dat zijn we gaan geloven.

De realiteit van het leven confronteert ons echter van tijd tot tijd met pijnlijke perioden, ervaringen en situaties. Die we dan weer in no time proberen op te lossen. Snel verder met het najagen van geluk. Om op een gegeven moment opnieuw met het ongemakkelijke en ongewenste te worden geconfonteerd.

act-therapie

Zo herhaal je steeds opnieuw een cyclus van kortetermijnoplossingen die helaas maar even helpen. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een relatief nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie die zich richt op het aangaan van een verdiepende langetermijn relatie met datgene wat voor jou werkelijk waardevol is in jouw leven.

Een relatie die je stap voor stap meteen al in de praktijk kunt brengen! Je hoeft niet meer vast te blijven zitten in die teleurstellende cirkel van alsmaar moeten voldoen aan van alles en nog wat en kunt je geleidelijk aan openstellen voor werkelijke levensvreugde.

Je wordt daarbij door mij aan het werk gezet. Ik moedig je aan voorzichtig uit je comfortzone te bewegen en te experimenteren met een andere kijk op de dingen, met ander gedrag. Humor zal niet ontbreken tijdens de therapie maar je helpen de ongemakkelijke dingen die je nu zwaar vallen beter te verduren.

Een ACT- traject omvat zo’n 6 tot 10 consulten.

Als je vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, neem gerust contact met me op. Je bent welkom in mijn praktijk!

Wilbert
Geregistreerd bij VIT, SCAG en RBCZ