EMDR Nijmegen

therapie-nijmegen-relatietherapie-wilbert

EMDR therapie

Heb je last van een traumatische ervaring en ben je op zoek naar een EMDR therapeut in omgeving Nijmegen?

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) is een beproefde therapie die bewezen effectief is bij het verwerken van traumatische ervaringen.

emdr-therapie

De lading (beelden, gedachten emoties) die deze ervaringen hebben kan jarenlang onverminderd in je brein aanwezig blijven en steeds opnieuw naar boven komen, zelfs als daar geen aanleiding voor is. Hierdoor kun je in je dagelijks leven belemmeringen ervaren en je anders gedragen dan je wilt. Het kan ook zijn dat je angstig bent geworden of negatief over jezelf bent gaan denken.

Een emdr-traject bestaat uit een zorgvuldige voorbereiding en het doorlopen van het aantal emdr-behandelingen die volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd. Bij de evaluatie aan het eind van het traject geven cliënten aan dat ze weinig of geen last meer hebben van de traumatische lading waar ze lange tijd mee worstelden.

Er is ruimte ontstaan om er anders naar te kijken en vrijheid om het leven meer te leven zoals ze willen.

Het aantal consulten is afhankelijk van de aard en complexiteit van de traumatische ervaringen. In mijn praktijk gaat het grofweg om 3 tot 15 behandelingen.

Als je vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, neem gerust contact met me op!

Wilbert
Geregistreerd bij VIT, SCAG en RBCZ